Dirigent

Gerard van Beijeren (*1981) groeide op in een muzikale familie, waarin koorzang en pianospel centraal stonden. Ruim tien jaar heeft hij pianoles gehad van Erwin Wiersinga en als jonge zanger, gezegend met een flexibele tenorstem, maakte hij al deel uit van (semi-) professionele ensembles, zoals Studium Chorale, Capella Frisiae, Capella Isalana, het Laurens Bachcollegium en de Europäische Vokalsolisten. Daar heeft hij ervaring opgedaan onder verscheidene dirigenten, waaronder Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen, Hans Leenders, Peter Dijkstra, Hoite Pruiksma, Barend Schuurman, Ed Spanjaard, Klaas Stok, Steffen Schreyer en Erik van Nevel.

Tegenwoordig is Gerard, naast freelance web ontwikkelaar, als zanger verbonden aan The Bach Choir of The Netherlands onder leiding van Pieter Jan Leusink en is hij de vaste dirigent van Testify in Leek. Daarnaast heeft hij zich toegelegd op componeren. In juni 2014 gingen de eerste vier sonnetten van Shakespeare voor piano en tenor in première. In 2016 zullen naast vier nieuwe Shakespeare sonnetten ook drie koorwerken in première gaan: Nature and The Soul (op gedichten van e.e. cummings), Miserere (psalm 56:1,3) en O quam tu pulchra es (Song of Solomon 4.8).

Ook heeft Gerard samen met Sippie Broersma (sopraan) Sneek Vocaal in het leven geroepen om concerten te organiseren in Sneek en omstreken, variërend van klassieke soloconcerten tot het crossover midwinter concert.

Voor meer informatie kunt u zijn website bezoeken